U krijgt een schatting van uw pensioen als het meezit of tegenzit

Op uw Uniform Pensioenoverzicht leest u hoeveel pensioen u later naar verwachting van Pensioenregeling GE Artesia OFP krijgt. U ziet op mijnpensioenoverzicht.nl nu ook hoeveel pensioen u krijgt als het economisch meezit of tegenzit.

Berekening van de bedragen
Voor de berekening van de bedragen op mijnpensioenoverzicht.nl gebruiken we regels van de overheid. We berekenen de bedragen voor iedereen op dezelfde manier.

U ziet op mijnpensioenoverzicht.nl deze afbeelding

Inschatting pensioen

U ziet het pensioen dat u tot nu toe opbouwde
Stopt u nu met de opbouw van pensioen? Dan krijgt u het bedrag van uw opgebouwde pensioen zolang u leeft. Let op: op uw Uniform Pensioenoverzicht staat het bedrag dat u bruto per jaar krijgt vanaf uw 67e jaar. Op mijnpensioenoverzicht.nl staat het bedrag dat u netto per maand krijgt als u uw pensioen laat ingaan tegelijk met uw AOW.

Uw ‘verwachte eindresultaat’ schatten we in 3 situaties voor u in
Uw verwachte pensioen is uw pensioen als u blijft werken tot uw AOW-leeftijd en blijft opbouwen in uw huidige regeling. Stopt u eerder met werken? Dan wordt uw pensioen lager.

U ziet een schatting van uw pensioen in 3 situaties:

 • Uw pensioen waarop u nu lijkt uit te komen. Maar de kans is groot dat uw pensioen hoger of lager wordt.
 • Uw pensioen dat u kunt verwachten als het in de toekomst economisch erg tegenzit.
 • Uw pensioen dat u kunt verwachten als het in de toekomst economisch erg meezit.

Uw pensioen kan tegenvallen of meevallen door de rente, beleggingen en prijzen

 • Daalt de rente?
  Dan kan uw pensioen later tegenvallen. We moeten namelijk meer geld apart zetten voor de betaling van alle pensioenen. We hebben daardoor minder ruimte om uw pensioen te verhogen. Stijgt de rente? Dan hoeven we minder geld apart te zetten. Uw pensioen kan dan straks meevallen.
 • Gaat het over een langere periode slecht met onze beleggingen?
  Ook dan kan uw pensioen later tegenvallen. Wij beleggen de premie voor uw pensioen, voor een deel in aandelen en voor een deel met sparen. Zo lopen we minder risico. Alleen sparen is niet genoeg om nu en in de toekomst alle pensioenen te betalen. Met beleggen wordt uw premie gemiddeld 2 tot 3 keer meer waard. Maar zeker is dat niet. Gaat het goed met onze beleggingen? Dan kan uw pensioen later meevallen.
 • Stijgen de prijzen?
  Dan wordt uw pensioen minder waard. U kunt immers minder kopen met hetzelfde bedrag.

Als u gepensioneerd bent, krijgt u een schatting over 10 jaar
Bent u al met pensioen? Dan ziet u op mijnpensioenoverzicht.nl nu ook een schatting van uw pensioen over 10 jaar. U ziet het brutobedrag waarop u dan lijkt uit te komen.

En een schatting van uw pensioen in 2 situaties:

 • Uw pensioen als het de komende 10 jaar economisch erg tegen zit.
 • Uw pensioen als het de komende 10 jaar economisch erg mee zit.